Handtherapie

Handtherapie

Wanneer u door bijvoorbeeld een beroerte, reumatische aandoeningen, peesklachten of pijnklachten zonder een bekende oorzaak problemen ervaart bij activiteiten, kan ergotherapie een uitkomst bieden. We bespreken de klachten en bekijken de mogelijkheden voor een passende behandeling. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, bewegingen aanpassen, adviezen voor hulpmiddelen en soms is het noodzakelijk om kort of langdurig een spalk/brace te dragen.

Wij zoeken samen met u naar een passende spalk/brace. Indien nodig maken wij voor u een spalk op maat.

Wij werken nauw samen met diverse gespecialiseerde (hand)fysiotherapeuten, de orthopedisch instrumentmaker, reumatologen en revalidatie-artsen. Act-ergotherapie heeft o.a. een samenwerking met het OIM orthopedie Apeldoorn. Wij hebben braces van hen op voorraad, waardoor u direct geholpen bent. Daarbij is er een nauw samenwerkingscontact, zodat een eventuele overdracht zo efficiënt mogelijk verloopt. Daarnaast werkt Act-ergotherapie met producten van onder andere Saebo. Saebo levert spalken aan mensen met een verminderde handfunctie door een beroerte of CP. Andere spalken zijn vaak niet passend. Met de Saebo spalken kunt u thuis zelfstandig de handfunctie trainen.

Els was de eerste cliënt bij Act ergotherapie die met de Saebo Flex heeft geoefend. Klik op deze link om haar verhaal te horen .