Praktijk sluit per 1 februari

Act ergotherapie sluit per 1 februari 2022. Wij adviseren voor het maken van een eerste afspraak contact op te nemen met een andere praktijk. Bent u bekend bij ons mail of bel ons dan om te overleggen.

Dossier

Heeft u vragen over het vervolg van uw behandeling of wilt u uw dossier opvragen neem dan contact op met uw behandelaar.

Handtherapie

Wanneer u door bijvoorbeeld een beroerte, reumatische aandoeningen, peesklachten of pijnklachten zonder een bekende oorzaak problemen ervaart bij activiteiten, kan ergotherapie een uitkomst bieden. We bespreken de klachten en bekijken de mogelijkheden voor een passende behandeling. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, bewegingen aanpassen, adviezen voor hulpmiddelen en soms is het noodzakelijk om kort of langdurig een spalk/brace te dragen.

Wij zoeken samen met u naar een passende spalk/brace. Indien nodig maken wij voor u een spalk op maat.

Wij werken nauw…

Lees Meer

Kinderergotherapie

Sommige activiteiten kunnen voor kinderen moeilijk zijn, zoals aan- en uitkleden, schrijven, veters strikken of spelen. Met de ergotherapeut leert uw kind deze alledaagse handelingen zo zelfstandig mogelijk uit te voeren, op een manier die het beste bij uw kind past. Daarnaast bieden wij advies en begeleiding bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een kinderstoel, buggy, fietsvoorziening of woningaanpassing. Zodat uw kind thuis en op school weer mee kan doen.

Kinderergotherapie, zodat uw kind weer mee kan doen!

Kinderergotherapie kan…

Lees Meer

Chronische pijn en vermoeidheid

Bepalen pijn of vermoeidheidsklachten uw leven? Wanneer u niet die activiteiten kunt uitvoeren of volhouden die u graag doet, dan is ergotherapie passend voor u. Het vinden van een goede balans tussen werk, hobby, huishouden en zorgtaken staat centraal. Waar legt u de prioriteit? Wat is uw belastbaarheid? En hoe is deze belastbaarheid op te bouwen. Daarnaast kunnen wij meekijken bij deze dagelijkse activiteiten. Wij sparren samen met u over hoe u de belasting van de activiteit kan verminderen.

Wij werken…

Lees Meer

Werkplekadvies

Bent u werkgever en hebt u oog voor preventie? Laat een ergotherapeut meekijken naar de werkzaamheden van uw medewerkers.

Een ergotherapeutisch werkplekonderzoek bestaat niet alleen uit een advies op basis van meubilair en indeling. Wij doen een observatie van de werkzaamheden, de werkhouding, het werkklimaat en de werkplek. Op deze manier draagt een ergotherapeutisch werkplekonderzoek bij aan preventie van ziekteverzuim.

Voor specifieke doelgroepen geven wij groepstrainingen op maat. Deze kunnen gecombineerd worden met individuele werkplekonderzoeken. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van…

Lees Meer

Ontmoet ons team

"Living life to its fullest"- "AOTA"